Bli inspirerad inför din smyckestillverkning

Posted on Oct 9, 2023

Bli inspirerad inför din smyckestillverkning

Många har färdiga idéer innan de sätter sig ner för att skapa sina smycken, medan andra går helt på känsla. Men oavsett hur du är lagd kan det ibland kännas svårt att vara kreativ och komma på hur ditt nya smycke ska se ut. Därför får du nedan tips på hur du hittar inspiration inför att du ska tillverka dina egna smycken.

Trendiga smycken

Att utgå från de trender som gäller är ett bra sätt att finna inspiration. Just nu är det till exempel inne med pärlor såsom olika varianter av pärlarmband som ger ett elegant och stilrent intryck. Fördelen med pärlor är att de är tidlösa och kommer därmed alltid att fungera. Därför är exempelvis pärlarmband ett säkert kort. På nätet kan du se massor av exempel på smycken med pärlor och få inspiration på hur dina egna smycken kan se ut. Du kan till exempel variera pärlornas storlek eller välja mellan silver och guld på kedjan. Utöver att smycken kan ha pärlor och en enkel kedja kan det också vara snyggt med en eller flera berlocker.

Förutom att pärlor är en klassiker så finns det andra trender vad gäller smycken som du kan utgå från. Till exempel enkla smycken som går att kombinera med andra, såsom enkla medaljonger med tunna kedjor. Överlag så är det inne att ha enkla halsband med små och enkla hängen i olika former. Till exempel bokstäver eller hjärtan.

Men vad gäller kedjan är det minst lika trendigt med olika tjocklekar. För något år sedan var det till exempel moderiktigt med chunky kedjor, vilket fortfarande funkar om du vill vara modemedveten.

Eftersom det är trendigt att bära halsband i olika längder på kedjan kan det vara en bra idé om du skapar halsband i olika längder. På så sätt blir det enkelt att kombinera dina egna halsband med varandra.

Webly