Jennifer Meyer – smyckesdesigner

Posted on Oct 16, 2016

Jennifer Meyer – smyckesdesigner

Jennifer Meyer är en amerikansk smyckesdesigner som har blivit känd framförallt genom att hennes smycken har synts på vita duken i flera stora Hollywood-filmer. Meyer började skapa smycken redan när hon var sex år gammal, då hennes farmor, Edith Meyer, lärde henne hur man skapar emaljsmycken.

Smyckestillverkningen var dock inte något som Meyer ursprungligen strävade efter som professionell karriär. Istället studerade hon psykologi vid Syracuse University, och arbetade med PR för modehus som Giorgio Armani och Ralph Lauren. Att hon återvände till smyckestillverkningen berodde på att hon blev frustrerad när hon letade efter en berlock formad som ett löv. Eftersom hon inte kunde hitta något liknande det hon ville ha i butikerna, bestämde hon sig för att skapa sin egen. Hon gick flera kurser i smyckestillverkning och konsulterade med andra smyckesdesigners, och skapade till slut en lövformad 18-karats guldberlock, som numera är hennes signatursmycke. Hennes smycken fick spridning över hela800px-tobey_maguire_and_jennifer_meyer_by_david_shankbone USA när en stylist för filmen The Break-Up valde ut Meyers berlock för Jennifer Anistons rollfigur i filmen. De framgångar som följde efter filmen gjorde att Meyer kunde starta ett eget företag baserat på sin smyckestillverkning, och hon har numera en hel kollektion av ringar, berlocker och halsband. Sedan dess har flera av hennes smycken synts i storfilmer – till exempel användes hennes hjärtformade berlock i Spider-Man 3, där hennes man, Tobey Maguire, spelar en av huvudrollerna. I filmen får Mary Jane Watson (spelad av Kirsten Dunst) Meyers smycke i gåva av Maguires rollfigur, Peter Parker.

Meyer fortsätter att vara populär i Hollywood-kretsar, då hon år 2015 designade vigselringen för bröllopet mellan Jennifer Aniston och Justin Theroux. Hon har också visats uppskattning på andra sätt, till exempel genom att hon år 2007 utsågs till ”Jeweler of the Year” i tidningen Us Magazine. Hon har också nominerats till CFDA Swarovski Award for Accessories Design år 2013.

Om du vill matcha dina smycken från Jennifer Meyer eller en annan känd smyckesdesigner med kläder som är designade med lika mycket eftertanke och kärlek, ska du gå in på Outletsverige.se. Där hittar du ett stort utbud av märkeskläder till bra priser, till exempel från Twist and Tango, som har designats med största omsorg.

Webly