Jobba som guldsmed

Posted on Mar 5, 2017

Jobba som guldsmed

Att jobba som guldsmed är skapande och kreativt. Man arbetar med händerna och ingen dag är den andra lik på jobbet! Som guldsmed reparerar man, designar och nytillverkar smycken. Smyckebranschen är traditionell och det finns mest fysiska butiker, det vill säga andra branscher ligger före smyckebranschen när det gäller e-handel. Men marknaden för smycken på nätet ökar stadigt. Familjeföretaget Guveau i Nyköping har funnits i 14 år, där har de drivit sin smyckesbutik Ateljé TeBoon. De är tre generationer guldsmeder som sedan 1946 skapat smycken och juveler, men de gör även omarbetningar och reparationer.

Ateljé TeBoon öppnar sin andra nätbutik

Familjeföretaget Guveau har de senaste åren haft en nätbutik, Teboon.se, som sedan starten har ökat med hundra procent om året. efter framgångarna med första nätbutikenöppnar guldsmeden ytterligare en e-handel, som har fått namnet Jewelrybox.se. Målet med detta är att företaget ska nå ut till en större målgrupp och att dra till sig kunder från andra delar av Sverige. De som redan känner till Ateljé TeBoon känner sig trygga då de hittar till familjeföretaget på webben, Teboon.se. De som ännu inte känner till företaget får en mer tillgänglig och självklar bild och upplevelse genom den andra e-butiken som nu öppnar, Jewelrybox.se.

Smyckebranschen – en traditionell bransch

Smyckebranschen är traditionell och det är inte så vanligt med e-butiker. Inom denna bransch finns det mest fysiska butiker, men marknaden för smycken på nätet ökar stadigt och det är viktigt att möta den växande efterfrågan. Den största utmaningen är att skapa en trygghet och förmedla kunskap, något som inte är svårt för familjeföretaget Guveau som har tre generationer guldsmeder. Kunder känner sig trygga när de vet att ett företag har flera generationer insatta i branschen och när det kommer till smycken söker sig kunder mest till unika smycken med hög kvalitet än till till smycken och accessoarer från butikskedjor.

Webly