Kända nordiska smyckesdesigners

Posted on Aug 4, 2016

Kända nordiska smyckesdesigners

Norden och Skandinavien är kända internationellt för sina många skickliga formgivare inom olika områden, och smycken är inget undantag, då det finns ett flertal nordiska smyckesdesigners som är kända både i sina egna länder och internationellt.

En av dem är Efva Attling. Attling föddes år 1952 i Stockholm, och hade en lång och varierad karriär bakom sig innan hon sadlade om för att designa och tillverka smycken. Hon började den karriären som modell, något hon sysslade med i tolv år innan hon istället började ägna sig åt musik, först i gruppen X-models, senare som soloartist. Sedan hon började sin bana som smyckesdesigner tar dock hennes arbete i ateljén på Södermalm i Stockholm upp den mesta av hennes tid. Hon har flera butiker i Sverige, men hennes smycken säljs även utanför landet, på flera olika platser i världen.Efva_Attling_2014-9614

En annan smyckesdesigner som härstammar från Stockholm är Maria Nilsdotter. Nilsdotter studerade på den anrika och prestigefyllda skolan St. Martins i London, men efter att hon tagit examen vid skolan flyttade hon tillbaka till Stockholm, där hon sedan dess har gjort sig ett namn som den smyckesdesigner som har lyckats imponera på några av de mest trendkänsliga personerna i Stureplans uteliv.

Om man förflyttar sig till grannlandet Danmark hittar man en designer som inte bara har imponerat på den inhemska eliten, utan även den internationella. Maria Black kommer från Danmark, men har skapat smycken åt världsstjärnor som Rihanna, Lady Gaga, Beyoncé och Jessica Alba. Hennes framgångsrecept är en kombination av trendiga smycken och traditionella smycken – hon skapar smycken som följer modet och som vågar vara annorlunda, samtidigt som de tillverkas av ädelmetaller, precis som smycken av mer konservativ design. Hon menar själv att hon på detta sätt fyllde en lucka som fanns på marknaden, och med tanke på hur framgångsrikt hennes företag har blivit hade hon helt rätt i sitt antagande.

Om du skulle vilja uppdatera ditt smyckesskrin med några favoriter från kollektionerna från dessa smyckesdesigners, kan du enkelt byta ut några av dina gamla guldsmycken som du inte längre använder mot nya genom att sälja dem på Guldbrev.se. Där kan du nämligen sälja guld för ett bra pris, och få pengar som du sedan kan investera i ett smycke från Efva Attling, Maria Nilsdotter eller Maria Black.

Webly