Sälja egentillverkade smycken online

Posted on Jan 26, 2022

Sälja egentillverkade smycken online

Att tillverka smycken är ett kreativt yrke och oavsett om du gör det på heltid eller deltid är det viktigt att marknadsföra dig och ditt företag. När du har en bra marknadsföringsstrategi kan du nå ut till den tilltänka målgruppen på ett bra sätt och på så sätt öka din försäljning. Om du inte vet hur du ska gå tillväga för att lyckas på ett bra sätt är det en bra idé att ta hjälp. Det finns proffs på branding stockholm som kan få din målgrupp att känna att dina smycken tilltalar dem. Du kan även få hjälp med att sätta upp kärnvärden om du inte redan har det och jobba med dem så att målgruppen associerar företaget med kärnvärdena. Du ska helst jobba med människor som har stor erfarenhet av branding och inte minst i sociala medier. Det är också en fördel om byrån du anlitar har ett stort kontaktnät. Det kan vara betydelsefullt att jobba med en byrå som kan hjälpa till med fler saker som formgivning, design och datadriven marknadsföring. Fördelen med att jobba med bara en byrå är att du behöver bara ha kontakt med en projektledare.

Investera i digital marknadsföring

Att jobba med att stärka ett varumärke genom branding är en åtgärd som kan vara oerhört betydelsefull. Det kan göra stor skillnad för ditt företag. Att nå ut till en specifik målgrupp via digitala plattformar och kanaler kan vara det som avgör om du kan leva på din smyckestillverkning eller inte. Med rätt digital marknadsföring kan du slippa en hel del brus och istället kan dina smycken exponeras för precis rätt personer. Det går faktiskt att bryta ner räckvidden till personer så långt som till intresse, kön, geografi och ålder. Du kan exempelvis välja att marknadsföra dig mot kvinnor i ålder 30-40 som bor i Göteborg och som är intresserade av mode. Det fina med digital marknadsföring är att du kan få direkta resultat och interaktioner.

Den största fördelen med digital marknadsföring jämfört med traditionella metoder är att när någon klickar på din annons i sociala medier finns det möjlighet att genomföra ett köp direkt. Du kan även på ett enklare sätt skapa en relation till dina kunder. Det har sin förklaring i att sociala medier är interaktiva plattformar och när du interagerar med en kund får de en upplevelse av närhet. Digital marknadsföring är för dig som vill ligga i framkant.

Ha en välbyggd webbplats

Förutom att satsa på digital marknadsföring är det viktigt att din webbshop är byggd på ett bra sätt som tilltalar användaren och kan locka till sig nya kunder. Din hemsida och webbshop är ditt ansikte utåt och grunden som du ska bygga din digitala närvaro på. Att göra rätt från början kommer att betala sig senare.

Webly