Sälja smycken på nätet

Posted on Aug 23, 2016

Sälja smycken på nätet

Känner du dig redo att börja sälja dina smycken? Lär dig mer om e-handel och öppna din egen butik på nätet. Genom att ha en butik på internet har du möjlighet att få kunder från hela världen. Du kan välja att använda en färdig e-handelslösning som gör det enkelt att lägga upp din butik. Du kan även bygga din webbsida från grunden, men då krävs det mer kunskap. Även webbaserade plattformar erbjuder en lösning. Etsy är en plattform där tusentals tillverkare samlas från hela världen för att sälja sina kreativa alster, köpa material och många andra fina saker.

Etsy eller egen sida?

En av fördelarna med Etsy är att det är relativt lätt att sätta upp en egen sida. Du får även tillgång till en stor kundbas över hela världen genom deras integrerade SEO-stöd och smarta sökfunktion. Det är dock mycket konkurrens på sidan och det kan vara svårt att synas i mängden. Till din egen sida är det kanske svårare att generera trafik, men fördelen är att du är ensam om dina besökare. Med en egen hemsida bestämmer du även själv när du vill uppdatera den. Gemensamt för båda lösningarna är att du måste konvertera din trafik till försäljning. Genom bra fraktkostnader, enkla returer och proffsiga produktbilder har du en bra grund att stå på. Om till exempel Fraktus hjälper dig med frakten så löser du leveranserna på ett smart och smidigt sätt. Ta reda på vilka regler för returer som gäller för e-handlare. För att få reda på vad för slags produktbilder som säljer, läs vidare.

collier_brillantverfuhrung_auf_weisBra bilder leder till köp

När du säljer på internet så är det ofta bilderna som avgör ifall kunden går vidare med ett köp. Både Amazon och Etsy rekommenderar att säljarna använder vita bakgrunder till sina produkter, då det har visat sig att det är mest attraktivt för kunder och leder till mer köp. Genom att placera smycket som fotograferas på ett finkornigt papper kan du enkelt få till den vita bakgrunden. Du behöver inte en dyr kamera för att ta bilder på smycken, en bra digitalkamera räcker. Naturligt dagsljus är det som gäller för bra produktfoton. Fota alltid utan blixt. Ljuset är bäst på tidig morgon och sen eftermiddag. Mitt på dagen är det för starkt ljus för att ge bra bilder. Något som är smart när det kommer till din hemsida är att ta hjälp av kundernas egna bilder. Fråga om du får lov att använda en bild på dem när de bär ett smycke från dig. Lägg upp det på hemsidan och visa framtida kunder hur smyckena ser ut när de bärs.

Webly