Tillverka dina egna smycken

Posted on Sep 9, 2015

Tillverka dina egna smycken

 

Smycken är en accessoar som många människor – män som kvinnor – väljer att bära. Om du vill sätta en mer personlig touch på dina smycken kan du välja att tillverka dem själv. Det tar visserligen lite längre tid och kräver mer arbete, men i gengäld kan du bära dem i vetskapen om att det är du själv som är designern bakom smyckena. För att de ska bli tillräckligt bra för att du ska vilja visa upp dem för omvärlden krävs det ofta lite träning och du får räkna med några misslyckade försök innan dina egentillverkade smycken blir precis så bra som du vill ha dem.

sale, consumerism, shopping and people concept - happy woman choosing and trying on pendant at jewelry store

En fördel med att tillverka dina egna smycken är att du själv kan välja vilket material du vill använda dig av. Det betyder att du kan anpassa smyckets utseende efter eget huvud – och om du vill blanda flera olika sorter finns det inget som stoppar dig. Oavsett om du vill tillverka en exklusiv ring av guld eller om du gillar att återanvända metall från burkar eller andra påhittiga saker är det du som avgör hur ringen ska se ut när du tillverkar den på egen hand. Det gäller inte bara materialet, utan också formgivningen. Som fristående designer behöver du aldrig ta hänsyn till rådande trender eller konventioner när du tillverkar dina smycken. Du kan vara våghalsig och banbrytande och du kan alltid prova dig fram i smyckesdesignen. I många fall är det först när dina smycken har gått från att vara en tanke till att vara ett fysiskt objekt i verkligheten som du ser om din vision blev sann eller inte. Om det är något som fattas har du alltid möjlighet att göra om så många gånger du vill.

Egentillverkade smycken kan vara särskilt kul att ge bort till anhöriga. På så sätt får de en present som både är vacker att bära samt har en tät relation till dig som person. Om du är tillräckligt duktig kan du också börja sälja dina smycken och tjäna pengar på det. Då krävs det dock en hög kompetens som är svår att skaffa sig utan en hård satsning på smyckestillverkning.

Webly